Документи за регистрация на мпс в кат

Регистрирането на МПС в Кат може да ви се стори дълга и неприятна процедура. Тук ще ви напишем накратко най-важните неща, които трябва да знаете и да направите за да нямате проблеми с регистрацията на вашия автомобил. Какво трябва да направите:

1. Направите си ксерокопия на фактурата и договора за покупко-продажба на мпс. Ако сте закупили колата от частно лице, направете копие на договора, който сте сключили при нотариус, ако е от автокъща само фактурата и договора за покупко – продажба.

2. Отидете в КАТ и платете Еко такса в зависимост от годините на МПС-то. За коли над 10 години цената е фиксирана 240 лв, за автомобили до 5 години е 230 лв, а за нови е 180 лв. В КАТ няма гише за плащане на екотакси, търсете пред портала за тъбели на фирми, които предлагат тази услуга.

3. След като сте заплатили еко такса отивате в КАТ и заплащате 70 лв в CBank за номерата и талона, и отивате на гише номер 3 с платежните и всичките ви документи.

4. От там ще ви изпратят за технически преглед на автомобила, както и сверка на номерата на двигателя и рамата. След като минете от там ще ви издадат протокол за изправност на вашето МПС и се връщате в сградата на КАТ.

5. Отивате в стая 4 при началника на КАТ и му давате всичките ви документи + ксерокопията от договора и фактурата. Оригиналните трябва да останат за вас.

6. След доста дълго чакане ще получите подпис и печат, с които отивате на гише 4 да си вземете големия и малкия талон на колата. Ще се наложи да изчакате известно време за да бъде изготвен.

7. Получавате си талона и отивате във фирма БМВ, където ви слагат номерата.

8. Пиете една студена вода да се успокоите от дългото чакане и пропиляния ден, както и загубените 300-500 лв.

Подобни документи: